SSS

Bir web sitesi tasarımı genellikle ortalama fiyatı 4.000 ₺ – 8.000 ₺ arasında değişmektedir. Bununla beraber özgün tasarım web sitesi fiyatları 10.000 ₺ – 20.000 ₺ arasında değişebilmektedir. Özel bir proje yada bir web sitesi istediğiniz de bu fiyat 50.000 ₺ kadar da yükselmektedir.
Html, Php, asp, javascript vb gibi web tasarımları yapabileceğiniz en çok tercih edilen programdır. Kodlama işlemini de tasarım işlemini de rahatlıkla bu program aracılığı ile gerçekleştirebilir.
Bir de şunu önemle belirtmek gerekir ki eğer ki web tasarım işinin öncelikli olarak tasarım kısmı ile ilgileniyor iseniz, o zaman da muhakkak ki sanatsal aktivitelerin takipçisi bir konumda yer alıyor olmanız gerekir. Evet, web tasarım işi her iş kadar zor ve her iş kadar kolaydır.

Web sitenizin özelliğine ve büyüklüğüne göre bir haftada olabilir özel tasarım olmasına göre birkaç ay da sürebilir. Elbette ki tüm web siteleri farklıdır ve web sitesinin boyutu ve iş gereksinimleri, sitenin aylarca geliştirme aşamasında olmasını gerektirebilir.

Kodlama dillerine aşina değilseniz web sitesi tasarlamayı öğrenmenin zor olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak yönelmeniz gereken en temel becerileri geliştirmeye başladığınızda bir-iki yıl içinde kendinize yepyeni bir uzmanlık alanı inşa edebilirsiniz.

Hizmet ücretsiz, ama kullanıcılar Google bir etki alanı adı için 10 $, gereklidir. Ancak, 21 Mayıs 2008 tarihi itibarıyla, Google Sites ücretsiz olarak, ayrı ayrı Google Apps ve bir etki alanı için gerek kalmadan kullanılabilir hale geldi.

Tüm bu işlemlerin ardından ortaya kullanılabilir bir internet sitesi çıkar. Web tasarımının ardından ortaya çıkan bu internet sitesine kullanıcılar internet üzerinden bir arama motoru yardımıyla erişebilirler. Bu web tasarı sürecini gerçekleştiren kişiye ise web tasarımcısı adı verilir.

HTML web programlamanın temeli diyebiliriz, bu yüzden HTML den başlanmalı. HTML kavradığınızda, PHP veya diğerlerini öğrenmeniz daha kolay olacak. HTML bir programlama dili değil, bir işaretleme dilidir. Web sayfalarındaki statik yapıyı ve düzeni oluşturur.

Böylece web sitesi tasarımının bir serbest meslek faaliyeti olduğu söylenebilecektir. Gelir Vergisi Kanunu'na göre serbest meslek kazancı elde edenler kazanç elde etmeseler dahi yıllık gelir vergisi beyannamesi vermek zorundadır.

Web sitesi tasarımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler
  • Açık ve anlaşılır bir tasarım.
  • Mobil tasarıma dikkat edin. 
  • Trafiğin anahtarı görseller. 
  • Alan adınızı doğru seçin.
  • Sade kodlar kullanın. 
  • Özgün içeriklerden vazgeçmeyin.

Bulut Web Site ile kurulmuş bir web sitesinin Google'da yer alması şartlara bağlı olarak 2 saat içinde gerçekleşebilir. Bu şartların dışında yeni açılan web sitelerinin Google üzerinde arama sonuçlarında çıkması için genelde 1 hafta bekleme süresi bulunmaktadır.

Yeni TÜRK TİCARET KANUNU ile şirketlere web sitesi zorunluluğu 14 ŞUBAT 2011 tarihli ve 27846 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni TÜRK TİCARET KANUNU' na göre her şirket bir web sitesi yaptırmak zorunda.

Profesyonel bir internet sitesi, ziyaretçileri tarafından daha iyi algılanması için, web sitesi içeriğinin ziyaretçiye bilgi verici, etkili ve kısa yoldan iletilmesi önemlidir. İnternet kullanıcıları aradıkları içeriği, görseli veya videoyu kolay hızlı olarak bulmak istemektedir.

Google Üst Sıralara Çıkma Yöntemleri. Doğru Anahtar Kelime Seçimi , Anahtar Kelime Araştırma. Yüzde Yüz SEO Uyumlu İçerikler Üretin. Okuyucuları Uzun Süre Sitenizde Tutmaya Çalışın. Doğru Başlık Ve Alt Başlık Kullanımı Sitenizin Güvenliği Önemli Bir Unsur. Aramalara Uygun Görseller Kullanın.